Чернівецька область: протягом вихідних днів сталося 7 пожеж, на яких було 4 людини врятовано та 35 осіб евакуйовано

Вранці 16 квітня у місті Хотин сталася пожежа у гуртожитку Хотинського технікуму Подільського державного аграрно-технічного університету. Пожежа виникла у одній із кімнат на другому поверсі п’ятиповерхівки. Її помітила чергова гуртожитку та викликала рятувальників. На місце події прибули вогнеборці Державної пожежно-рятувальної частини № 7 м. Хотина. Оскільки у приміщенні гуртожитку утворилося сильне задимлення, а всередині перебували люди, рятувальники у спеціальних апаратах ввійшли у кімнату, де сталася пожежа, та виявили 3 людей, що спали. Вогнеборці врятували 34-річну жінку та двох дітей, 2006 і 2011 років народження, і передали їх до рук медиків. Разом із тим вогонь та задимлення становили загрозу життю інших мешканців поверху, тому рятувальники також евакуювали у безпечне місце 35 людей, після чого вогнеборці ліквідовували пожежу. За попередньою інформацією, причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі. Вогнем було знищено домашні меблі та речі – повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Того ж дня у місті Чернівці на вулиці Полєтаєва виникла пожежа у квартирі багатоповерхівки. До пожежі призвело необережне поводження з вогнем під час паління: господар запалив цигарку та заснув. Сигарета впала у постільні речі та спричинила їх загорання. Задимлення у квартирі, де виникла пожежа, помітив сусід і повідомив вогнеборців. Рятувальники Групи пожежогасіння Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які були направлені за викликом, у апаратах захисту органів дихання та зору ввійшли всередину задимленого приміщення, де виявили без свідомості 61-річного власника. Вогнеборці винесли чоловіка із квартири та передали працівникам швидкої допомоги. Далі рятувальники ліквідували пожежу. Вогнем було знищено речі домашнього вжитку.

Окрім цього, протягом вихідних днів силами пожежно-рятувальних підрозділів Управління було ліквідовано пожежі на відкритій території, в автомобілі, у господарській будівлі та дачному будинку, що мали місце у Кельменецькому, Хотинському районах та місті Чернівці.

peredplata