У Сокирянській виправній колонії № 67 відбулися змагання серед інспекторів-кінологів

21 серпня 2014 року на базі Сокирянської виправної колонії (№67) відділу ДПтСУ в Чернівецькій області відбулися змагання зі службового багатоборства серед інспекторів – кінологів установ виконання покарань краю.
Учасники зі своїми службовими собаками виконували комплекс вправ загальної та спеціальної підготовки, а також демонстрували вміння долати смугу перешкод на спеціально облаштованому майданчику.
Спочатку судді отримали змогу оцінити вміння собаки виконувати основні команди та здатність дресирувальника керувати нею, зокрема інспектори-кінологи повинні були продемонстрували присутнім ходіння поруч та управління собакою на відстані за допомогою голосу та жестів.
На другому етапі змагання службові собаки демонстрували рівень підготовки у виявленні і затриманні злочинця по його слідах, виборі речі, пошуку стріляних гільз, обшуку місцевості, а також захисту молодшого інспектора-кінолога від нападу зловмисника. При цьому, також враховувалась реакція чотирилапих на звуки пострілів, які не повинні були їх злякати.
Під час подолання смуги перешкод собаки, а за ними й кінологи, перестрибували через бар’єри і ями, бігали по дерев’яній колоді та кількаметровій металевій драбині. Подолати все це треба було якнайшвидше, адже норматив, окрім кількісного і якісного показників виконання, включав ще й часовий.
За результатами змагань перемогу здобув молодший інспектор-кінолог Сокирянської виправної колонії № 67 Олянський Микола Миколайович.
«Фахівці-кінологи забезпечують якісну підготовку і ефективне використання службових собак для патрулювання внутрішніх заборонених зон виправних установ, конвоювання засуджених, догляду транспортних засобів на КПП, пошуку і виявлення наркотичних і психотропних речовин, беруть участь у режимно-профілактичних заходах, розшуку і затриманні правопорушників».- зазначив начальник Сокирянської ВК № 67 полковник внутрішньої служби Геннадій Мартинюк.

Прес-служба відділу ДПтС України в Чернівецькій області

peredplata