Побиту Романом Ландиком дівчину засудять за спробу вбивства

Незважаючи на те, що побита Романом Ландиком Марія Коршунова пішла на мирову, Володимир Ландік погрожує їй судом, за те що вона намагалася вбити його сина.

Ландік-старший виступив із заявами, з яких випливає, що ні він сам, ні його син не тільки не розкаюються і не бачать нічого поганого в тому, що хлопець довго і жорстоко бив дівчину, а ще й хочуть судити за цю бійку її жертву, пише \”Сегодня\”.

\”Мало того, що вона вдарила першою, ми зробимо експертизу, яка доведе, що була спроба вбити або нанести тяжкі тілесні ушкодження! Вона робила замах на життя Роми. А якби потрапила в скроню графином, а там 300 грамів горілки. Вона прийшла з мамою та адвокатом в мій робочий кабінет, попросила, щоб ми не ініціювали порушення справи. Мені шкода їхню сім\’ю, мати цієї дівчини, але більше шкода свого сина\”, – сказав нам нардеп Володимир Ландік.

За словами Ландіка-старшого, сам він у суд на Марію подавати не буде, але, мовляв, його син, вийшовши на свободу, вирішуватиме, чи залучати до відповідальності Коршунову. На питання, як себе почуває Роман Ландик, нардеп відповідає коротко:

\”Він у в\’язниці. Умови там погані. Міністр спеціально дзвонить, щоб до нього не пускали батьків (МВС і тюремники останнє спростовують)\”, – стверджує Ландик-старший.

У Луганську, як розповіли місцеві жителі, ходять чутки, що дівчина відмовилася від претензій не просто так, хоча і продешевила (мабуть, злякавшись погроз Ландіка, що її посадять). Нібито Коршунова вимагала в якості компенсації 50 тисяч доларів, а їй дали тільки 5 тисяч гривень. Але Володимир Ландік спростовує те, що його родина заплатила Коршуновій.

\”Вони з нас не вимагали грошей, ми не пропонували. Що ж виходить – мій син у в\’язниці, а вона буде гуляти за мої гроші?\”, – обурюється нардеп.

Адвокат Коршунової, Ігор Зазимкін, каже, що заяви нардепа, в тому числі про гроші, коментувати не буде.

\”У Марії своє бачення цієї події. Якщо буде порушено кримінальну справу проти неї і ми побачимо документи, тоді й будемо говорити. Хто кого вдарив першим – все це встановить суд\”, – говорить Зазимкін, уточнюючи, що чекати залишилося недовго – перше засідання суду у справі відбудеться в найближчі дні.

За останні роки в Україні відбулося чимало кримінальних історій за участю різних важливих персон та їхніх дітей. До інциденту з Ландиком VIPи грішили в основному на дорогах, і, заплативши певні суми потерпілим, залишалися на волі. Наприклад, син кримського депутата Віталій Файнгольд. Після зіткнення з його \”Бентлі\” загинула мотоциклістка Анна Мішуткіна. Спочатку Файнгольд виплатив родині загиблої понад 600 тисяч гривень, суд засудив його до умовного терміну, але пізніше процес відновився знову і триває досі.

Восени 2009 року екс-мер Києва Олександр Омельченко на смерть збив будівельника Олександра Карпінського. За словами цивільної дружини загиблого, Омельченко купив синові і зведеному брату загиблого двоповерховий будинок в Київській області за тисячі доларів і новий ВАЗ 25. Омельченко був визнаний невинним – згідно з висновками слідства, 12 м від переходу пішохід був збитий в, а не на ньому.

Нагадаємо, раніше батько Романа депутат Партії регіонів Володимир Ландік заявив, що постраждала Марія Коршунова визнала, що того вечора була напідпитку і вдарила до того, як він її зачепив. Потім адвокат Романа Ландика сказав, що \”жертва\” була п’яною і першою затіяла бійку.

31 жовтня стало відомо, що Коршунова уклала мирову угоду з Ландіком.

Джерело ТСН

peredplata