Чернівецька область: протягом вихідних сталося 11 пожеж

Протягом вихідних пожежно-рятувальні підрозділи 11 разів виїжджали на ліквідацію пожеж, у 9 випадках горіла суха трава – повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Так, 4 березня у с. Плоска Путильського району внаслідок необережного поводження з вогнем невстановленою особою сталося загорання сухої трави на відкритій території. Оскільки на близькій відстані від місця події знаходились житловий будинок та господарське приміщення, існувала загроза перекидання вогню на ці будівлі. Пожежу помітила власниця господарства та викликала рятувальників. На місце події було направлено вогнеборців Державної пожежно-рятувальної частини № 6 м. Путили. Рятувальники ліквідували пожежу, запобігши подальшому розповсюдженню вогню, тим самим врятувавши 2 будівлі. У результаті пожежі було знищено суху траву на площі 1,5 га.

5 березня у с. Нові Драченці Кіцманського району горіла суха трава на відкритій території, поруч з якою по обидва боки був розташований ліс. Про пожежу рятувальникам повідомили очевидці. Вогнеборці зі Сторожинецького району та місцева пожежна команда с. Драченці ліквідували пожежу, попередивши поширення вогню на лісові масиви. Площа пожежі склала 3 га.

Загорання сухої трави на відкритій території також було ліквідовано у Вижницькому, Глибоцькому, Герцаївському, Кіцманському районах, м. Новодністровську та м. Чернівцях.

У зв’язку з цим Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: загорання сухої трави таїть у собі велику небезпеку! Для виникнення такої пожежі достатньо необережно кинутого недопалка чи сірника, а внаслідок дії вітру вогонь швидко розповсюджується і вже за кілька хвилин площа пожежі може збільшитись у рази. Тому, щоб запобігти таким пожежам та значним збиткам рятувальники закликають краян дотримуватись правил безпеки та не допускати виникнення загорань сухої трави.

peredplata