З початку року року платники Буковини сплатили 206,3 млн. грн. податку на додану вартість

За інформацією Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області у серпні поточного року прогнозні показники виконано на 108 відсотків – надійшло 25,9 млн. грн. податку на додану вартість.

На теренах області податок на додану вартість основний бюджетоутворюючий податок і складає понад 60 відсотків від загальних надходжень до державного бюджету. За таких обставин його адміністрування потребує удосконалення та новацій.

У відомстві переконані, що зміни внесені до Податкового кодексу України, котрі почнуть діяти з 1 січня 1015 року – системно змінять порядок адміністрування податку на додану вартість. За рахунок «електронізації» спроститься механізм бюджетного відшкодування, стане неможливим формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету, ліквідуються «податкові ями», а це, у свою чергу, сприятиме підвищенню рівня надходжень податку до бюджету.

На початок вересня цього року в регіоні на обліку перебувають 2134 платників податку на додану вартість, це на 3 відсотки менше аніж на цю ж дату торік.

Прес-служба Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області

peredplata