На посилення обороноздатності країни буковинці спрямували понад 3,9 млн. грн. військового збору

З моменту запровадження військового збору суб’єкти господарювання Чернівецької області спрямували до державного бюджету понад 3,9 млн. грн. податку – розповіли у Головному управлінні Міндоходів регіону.

У відомстві підкреслюють, що військовий збір мають використати для фінансування оборони України.

Нагадаємо, що тепер з доходів фізичних осіб у формі зарплати й інших доходів, які входять до фонду оплати праці найманих працівників, а також з поточних або компенсаційних виплат, які нараховуються у зв’язку з трудовими відносинами або цивільно-правовими договорами без вирахування єдиного соціального внеску, податкової соціальної пільги та податку на доходи фізичних осіб, утримується 1,5% військового збору. Збір також буде стягуватися з виграшів у державну лотерею. На стипендії, пенсії чи інші соціальні виплати півторавідсотковий податок не поширюється.

Оскільки Закон набрав чинності з 03.08.2014 року, заробітна плата, нарахована до 03.08.2014, але виплачена після 03.08.2014, не підлягає оподаткуванню військовим збором.

Зокрема, Головне управління Міндоходів області наголошує на необхідності відповідального ставлення до нарахування та перерахування до бюджету військового збору, адже недотримання законодавчих вимог тягне за собою застосування штрафів та пені.

Прес-служба Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області

peredplata