З третього травня варто очікувати заморозків та сильних дощів

З третього травня варто очікувати заморозків та сильних дощівПочинаючи з третього травня в Україні відбудеться значне зниження температури, підуть дощі облогового типу, в деяких регіонах очікуються заморозки. Про це повідомляє ТСН.

Наближення західного фронту і короткочасні грозові дощі, починаючи з 3-го травня і особливо 4-го та 5-го, дещо погіршать погодні умови.

Це пов\’язано з впливом циклонів та атмосферних фронтів, які будуть проходити територією України – спочатку в західних областях, потім у північних, центральних і частині південних. Варто очікувати опадів у вигляді дощів облогового характеру, а також зливових дощів з грозами.

У цей період і карпатському регіоні , і в центральних та північних областях можна говорити, що кількість опадів буде сягати критеріїв \”сильних\”, тобто першої категорії . Хоча це небезпечне явище не несе якихось там великих загроз. Також у зв\’язку із наближення нового атмосферного фронту і принесених ним сильних дощів, в Україні слід очікувати також зниження температури повітря.

Якщо говорити про температурний режим, то саме з проходженням атмосферного фронту, тобто починаючи із 3-го травня в західних областях, а протягом 4-6-го травня у більшості регіонів України слід чекати зниження температури: вночі навіть до заморозків.

На поверхні ґрунту можуть фіксуватися заморозки до 0-4 градусів, а денна норма +22…+27, що фіксувалася до погіршення погодних умов, знизиться до +10…+15 градусів.

Світлина

peredplata