З податківцями листувались майже 1000 чернівчан

З початку року до ДПІ у м. Чернівцях надійшло на розгляд 985 письмових звернень від громадян, що на 120 більше, аніж минулого року. Скарг на податківців до інспекції не надходило.

Як повідомила в. о. начальника ДПІ у м. Чернівцях Тетяна Шпак: «майже удвічі, порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшилась кількість запитів з питань оподаткування. Цьогоріч від платників надійшло лише 81 таке звернення, тоді як минулого року їх було 154».
«Чернівчани в письмових зверненнях інформували про ухилення від сплати податків, цікавилися контрольно-перевірочною роботою, реструктуризацією податкового боргу та єдиним соціальним внеском»,- зазначила посадовець.
Керівництвом податкової інспекції було проведено 28 особистих прийомів громадян. Питання, які розглядалися під час особистого прийому громадян стосувалися контрольно – перевірочної роботи, плати за землю (земельного податку), податкової соціальної пільги.
Усі звернення було своєчасно розглянуто, надано обґрунтовані відповіді.
Натомість, збільшилась кількість заяв на отримання довідки про доходи. Так, протягом восьми місяців цього року податковою інспекцією було видано 555 таких довідок, тоді як у минулому році бажаючих дізнатись про свої доходи було лише 416.
Відмовитись від ідентифікаційного номера вирішили 19 осіб, тоді як минулого року – троє.
Впродовж восьми місяців Державна податкова інспекція у м. Чернівцях видала 120 довідок про сплату та відсутність податкових зобов\’язань чернівчанам, які виїжджають на ПМЖ за кордон, що на 25 більше, ніж минулого року.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що для платників податків працює сервіс „Тет-а-тет з податківцем”: надаються онлайн – консультації через Skype. За електронною адресою: COPP_2412 чернівчани мають можливість поспілкуватись з фахівцями Державної податкової інспекції у м. Чернівцях з питань оподаткування в он–лайн режимі.
До ре¬чі, гро¬ма¬дя¬ни мо¬жуть ко¬рис¬ту¬ва¬ти¬ся та¬ким ін¬тер¬нет-спіл¬ку¬ван¬ням з будь-яко¬го ре¬гі¬о¬ну Ук¬ра¬ї¬ни і на¬віть із-за кор¬до¬ну.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata