На парковці бюджет Чернівців заробив майже 600 тисяч

На парковці бюджет Чернівців заробив майже 600 тисячВпродовж восьми місяців цього року чернівецькі паркувальники сплатили до місцевого бюджету 574,0 тис. грн. збору за місця для паркування транспортних засобів, що на 172,0 тис. грн., або на третину більше, аніж минулого року.

Наразі на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебуває 10 платників збору за паркування (в т.ч. 5 юридичних осіб та 5 підприємців – фізичних осіб).
Платниками збору є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи – підприємці, які згідно з рішенням міської ради організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.
Перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, в якому зазначаються їх місцезнаходження, загальна площа, технічне облаштування, кількість місць для паркування транспортних засобів, затверджується рішенням сільської, селищної або міської ради про встановлення збору.
Ставки збору встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі від 0,03 до 0,15 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. У Чернівцях ставка збору складає 0,03 відсотка мінімальної заробітної плати за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної під паркування.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata