Транспортного колапсу в Чернівцях не буде

Транспортного колапсу в Чернівцях не буде9 вересня о 12.00 перевізники, які обслуговують автобусні маршрути, оголосили несанкціонований страйк. 250 автобусів, які щодня виходять на рейси, були зупинені .

У цій ситуації міська рада попереджає перевізників, що їх дії є протиправними, порушують вимоги Закону України «Про автотранспорт» і їм буде надана належна правова оцінка.

Виконавчий комітет міської ради залишає за собою право в односторонньому порядку достроково розірвати договори на перевезення пасажирів з усіма перевізниками, які безпідставно 9 вересня припинили надавати послуги.

Для забезпечення перевезень на тролейбусні маршрути виведено 64 тролейбуси. Тролейбуси третього маршруту після мосту через р. Прут слідують за напрямком 5-го маршруту.

За автобусними маршрутами працюють 250 машин таксі, якими можуть скористатися чернівчани.

У Садгірському районі додатково організовано автобуси для доставки дітей із шкіл № 37, 38, 39, 19.

В усіх школах міста для молодших школярів організовано роботу груп продовженого дня. Класні керівники попереджають батьків про необхідність допомогти дітям добратися додому.

У години пік після 18.00 на автобусних маршрутах працюватиме службовий транспорт місцевих підприємств.

Міська влада закликає усіх чернівчан – власників приватного автотранспорту, служби таксі поставитися з розумінням до ситуації, допомогти добратися додому школярам, людям похилого віку, усім, хто потребує особливої уваги .

«Транспортного колапсу у місті не буде. Міська влада готова до подолання таких кризових ситуацій і не дозволить, щоб окремі підприємці свої корпоративні інтереси ставили вище інтересів громади», – заявив міський голова Олексій Каспрук.

Прес-служба Чернівецької міської ради

peredplata