На Буковині 4-річний хлопчик загинув внаслідок пожежі

Внаслідок пожежі загинула дитина
За повідомленням прес-служби УДСНС України у Чернівецькій області 11 вересня у селі Буківка Герцаївського району внаслідок пожежі в господарській будівлі загинув чотирирічний хлопчик.

Як виявилося, дитина гралася в господарській будівлі. Батьки в цей час перебували в житловому будинку, а дідусь порався на земельній ділянці.

Раптом дідусь побачив, що з господарської будівлі йде дим. Чоловік відразу побіг туди і намагався зайти всередину, проте через сіно, яке зберігалося в будівлі, пожежа швидко поширилися та миттєво охопила всю споруду і, як наслідок, потрапити в будівлю вже було неможливо.

Розповсюдженню полум’я також сприяло те, що стіни та перекриття були дерев’яними. Місцеві мешканці відразу зателефонували на спецлінію 101. За місцем виклику було направлено черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 13 міста Герца та місцеві пожежні команди сіл Турятка та Станівці.

Рятувальники відразу зайшли всередину, проте врятувати життя дитини вже не було змоги. В подальшому пожежу було ліквідовано, що дозволило врятувати від знищення поруч розташований житловий будинок та літню кухню. Пожежею знищено 5 тонн сіна, пошкоджено речі домашнього вжитку. За попередніми висновками фахівців, до пожежі призвели дитячі пустощі з вогнем.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до батьків: не залишайте дітей без нагляду! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводжені з вогнем. Виділіть декілька хвилин та нагадайте дитині основні правила безпечної поведінки та про важливість їх дотримання. Пам’ятайте – ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди – потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації. Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

peredplata