Зневага до закону вартістю у 125 мільйонів гривень

Впродовж восьми місяців цього року фахівцями управління податкового контролю ДПІ у м. Чернівцях проведено 197 перевірок (в т.ч. 36 планових та 161 позапланову), що на 29 перевірок менше, ніж минулоріч. За наслідками проведених перевірок донараховано 125252,0 тис. грн.,

Як повідомила начальник відділу перевірок платників податків ДПІ у м. Чернівцях Тетяна Логінова: «Узгоджена сума грошових зобов’язань за підсумками восьми місяців склала 105798,0 тис. грн., або 398,04 відсотка відповідного показника минулого року. Рівень узгодженості донарахованих сум склав 84,3 відсотка, що майже на 63 відсотка більше відповідного показника минулого року».
«У середньому сума податків, донарахованих кожним аудитором протягом цього року складає 4824,2 тис. грн.»,- доповнила посадовець.
Наразі запроваджено нові підходи до проведення контрольно-перевірочних заходів. Сьогодні, увага податкового відомства приділяється великим підприємствам зі значними доходами та мінімальним податковим навантаженням. Фахівцями проводиться ретельний аналіз основних показників фінансової та податкової звітності, порівняння податкового навантаження платника податків до середньогалузевого, відповідності чисельності працівників фактичному виду діяльності тощо.
Нагадаємо, що періодичність проведення документальних перевірок платників податків залежить від ступеня ризику їх діяльності. Зокрема, платники з незначним ступенем ризику включаються до плану-графіку перевірок не частіше, ніж раз на три календарні роки, з середнім – не частіше, ніж раз на два роки, і з високим – не частіше, ніж один раз на рік. У сукупності з відміною критеріїв ефективності перевірок це повинно стимулювати бізнес дотримуватись податкової дисципліни.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata