Буковинські рятувальники отримали необхідне для порятунку людей під час повені

За ініціативи Новоселицької районної державної адміністрації та підтримки Управління ДСНС України у Чернівецькій області у Новоселицькому районі діє міжнародний Проект підвищення безпеки життєдіяльності населення в долині річки Прут та проекту «Румунія – Україна – Республіка Молдова». Про це повідомляє УДСНС України у Чернівецькій області.

Метою даного проекту є захист місцевого населення на території району, що потрапляє у зону підтоплення у разі повеней. Для цього в 10 населених пунктах та м. Новоселиця було створено групи волонтерів, які спільно з працівниками Управління ДСНС спільно протидіятимуть повені.

Буковинські рятувальники отримали необхідне для порятунку людей під час повені

10 вересня в рамках міжнародного Проекту представники сільських рад, м. Новоселиця де діють волонтерські груп та рятувальники отримали необхідне спорядження для проведення рятувальних робі. Рятувальники провели навчання волонтерів щодо дій на випадок виникнення повені, а також ознайомили учасників заходу із принципами роботи із спеціальним обладнанням.

Керівники проекту Світлана Скрикуляк відзначила: «Створення волонтерських груп, а головне наявність у них необхідного спорядження допоможе більш оперативніше реагувати на можливі надзвичайні ситуації, а, отже, можна буде попередити знищення матеріальних цінностей, а найважливіше – створити надійний захист людського життя. До складу волонтерських груп входять від 7 до 15 людей, які забезпечені всім необхідним спецодягом та обладнанням».

Даний проект також сприяє міжнародному співробітництву між українськими, румунськими та молдовськими партнерами, вивченню та перейняттю провідного європейського досвіду.

peredplata