За підсумками діяльності оперативників Міндоходів Буковини бюджету відшкодовано майже 5 млн. грн. збитків

Від початку року за матеріалами зібраними оперативними працівниками фінансових розслідувань Міндоходів Чернівецької області обліковано 34 кримінальні правопорушення у сфері сплати податків. З них, 10 за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Серед викритих 16 кримінальних правопорушень за ст.212 КК України (умисне ухилення від сплати податків), з яких 6 за ч.3 цієї статті, тобто умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

З початку року до суду вже направлено провадження за вчинення 27 кримінальних правопорушень. Доказова база по руйнуванню схем ухилення від оподаткування формується завдяки ретельному відпрацюванню тіньового сектору, при цьому застосовуються інтелектуальні методи аналізу та сучасні прогресивні інформаційні технології.

За цей же період з обвинувальним актом до суду направлено 16 кримінальних проваджень, а з клопотанням про звільнення у зв’язку з повним відшкодуванням збитків – 6. Сума завданих державі збитків по цих кримінальних провадженнях становить майже 5 млн.грн. Дану суму, завдяки вжитим оперативними працівниками заходам, відшкодовано до державного бюджету у повному обсязі.

Прес-служба Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області

peredplata