На Чернівеччині зареєстровано 25 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом підакцизних товарів

За інформацією оперативників Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області за вісім місяців поточного року обліковано 25 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом підакцизних товарів, з яких 21 – за ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Протягом вказаного періоду з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 10,4 млн. грн., з них підакцизних – 10,1млн. грн. Серед вилученого 346 дал алкогольних напоїв на суму 0,4 млн. грн., 3247 дал спирту на суму 2,0 млн. грн., майже 1,4 млн. пачок тютюнових виробів на суму 7,3 млн. грн., 7,1 тон паливно – мастильні матеріалів на суму 0,01 млн. грн., два транспортні засоби на суму 0,01 млн. грн. Окрім того, конфісковано підакцизних товарів на суму майже 1,0 млн. грн.

З початку року податкові міліціонери виявили та припинили діяльність 6 підпільних цехів де нелегально виробляли лікеро-горілчані вироби, з них два у серпні ц.р.

За фактами незаконного обігу підакцизних товарів на порушників складено 13 протоколів про притягнення до адміністративної відповідальності на суму 0,8 млн. грн.

В.о. заступника начальника – начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Чернівецькій області Олександр Гажос наголошує, що всі заходи оперативників спрямовані на забезпечення повної детінізації ринку підакцизних товарів в регіоні. Все це робиться, найперше для збереження життя і здоров’я буковинців, а друге – що не менш важливо – задля істотного збільшення надходження коштів від сплати акцизного податку та інших податків до бюджету держави.

peredplata