Буковинські фермери сплатили в казну 663 тис. грн. фіксованого сільськогоспподатку

Саме таку суму спрямували до місцевих бюджетів аграрії регіону з початку 2014 року. За даними Головного управління Міндоходів Буковини, на сьогодні у краї особливий спеціальний режим оподаткування у агропромисловому секторі – сплату фіксованого сільськогосподарського податку обрали 793 підприємств.

Правомірність переходу сільськогосподарських підприємств на спеціальний режим оподаткування – відзначають фахівці Міндоходів області, знаходиться на їхньому постійному контролі, оскільки після набуття та підтвердження статусу платника фіксованого сільськогосподарського податку передбачено звільнення від сплати податку на прибуток, земельного податку, збору за спеціальне використання води та збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

Відтак, сплата лише фіксованого сільськогосподарського податку значно спрощує порядок ведення податкового обліку та обчислення податків.

Умови та порядок набуття статусу платника ФСП сільськогосподарським товаровиробником визначають ст. 301 та 308 ПКУ. Базою оподаткування податком є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь.

Фіксований сільськогосподарський податок сплачується до бюджету щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця, у розмірі третини суми податку, визначеної на кожний квартал від річної суми податку.

peredplata