Чому у Кіцмані ветеранам не видають пільгові ліки?

Народна трибуна
Крик душі

«Ще з липня цього року не можу отримати належні мені так звані пільгові ліки, щоб хоч трохи поправити здоров’я, бо у спеціальній аптеці в райцентрі Кіцмань кажуть, що не отримують з району жодної компенсації за них (ці ліки, звісно, не дешеві), — крик душі ветерана Великої Вітчизняної війни, інваліда 1-ї групи кіцманчанина Онуфрія Стефановича Сорохана. – Йдеш до лікаря, а він посилає до аптеки. Приходиш до аптеки, котра за угодою має обслуговувати таких, як я, пільговиків, а там, з’ясовується, і не думають про належне виконання своїх зобов’язань…
Виникає запитання: навіщо тоді лікар марнує бланки, виписуючи такі рецепти, адже вони, як я розумію, є документами суворої звітності? Що мені робити, аби всі необхідні препарати, а не через один, таки отримати? Допоки триватимуть чиновницькі знущання з ветеранів? Допоможіть розібратися та встановити справедливість!»

Писк влади
У департаменті охорони здоров’я Чернівецької ОДА пояснюють, що сигналів про нестачу коштів на медпрепарати для пільгових категорій населення з районів не надходило, а це означає, що визначені аптеки мають повною мірою забезпечувати ліками усіх пільговиків, зареєстрованих на території ра-йону.

У аптеці «Кіцмань-фарм» (тел. 0(236) 2 22 58, вул. Незалежності, 1) кажуть, що за пільговими рецептами ліки наразі відпускають не у повному обсязі. Причина — нестача коштів. Однак адміністрація цього фармацевтичного закладу, за словами завідувачки, із зазначеного приводу до районної ні законодавчої, ані виконавчої влади не зверталася. Стосовно ж Онуфрія Сорохана, то він, мовляв, уже цього місяця отримав ліки у пільговій аптеці. Ветеран же такий факт заперечує та запевняє, що ліків за рецептами №759, №858, №857, виписаних ще 18 липня цього року, йому не видавали.
Наталія Брянська


Від редакції. Сподіваємося, що літній чоловік таки зможе отримати свої ліки за належністю. А якщо аптекарям, котрі взялися за забезпечення необхідними мед-препаратами людей пільгових категорій, не вистачає відшкодованих коштів і вони про це не доповідають районному керівництву, їм варто передати повноваження тим, хто насправді дбатиме про ветеранів.
За нашим проханням головний лікар Кіцманської ЦРЛ Василь Місевич пообіцяв з’ясувати «медичні» проблеми Онуфрія Сорохана та допомогти у їх вирішенні вже ближчими днями.

peredplata