Участь громадськості Буковини у реалізації державної податкової політики почалася зі створення ініціативної групи

Процес трансформації органів доходів і зборів у фіскальну службу на Буковині вже відбувся. Тому, нагальним постало питання забезпечення участі громадськості краю у формуванні та реалізації державної податкової політики новоутвореним органом виконавчої влади у регіоні, як того вимагає постанова Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 №996.

З цієї нагоди, днями, відбулося перше в цьому році засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів з формування Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області (далі – Ініціативна група).

У її роботі зголосилися взяти участь шановані та знані на Буковині громадські діячі – представники 19 громадських організацій.

Очільник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Михайло Сеничак радо привітав крайовий громадський актив, окреслив завдання, які винесені на розгляд почесного зібрання та проголосив порядок денний нинішнього засідання. Посадовець звернув увагу присутніх на те, що уся теперішня процедура обрання членів Громадської ради від початку до її завершення має бути демократичною, справедливою і прозорою.

Насамперед, на засіданні розглянули колегіально відповідні пакети документів, надані претендентами на членство в Ініціативній групі. Була запропонована найдемократичніша процедура визначення лідерів. Для створення рівних умов щодо здійснення прозорого вибору, усім кандидатам були роздані бюлетені для голосування. Із числа самих учасників засідання обрали лічильну комісію в складі трьох осіб. Вона опрацювала матеріали та озвучила довгоочікувані результати.

Отже, більшістю голосів головою Ініціативної групи було обрано керівника громадської організації «Економічні ініціативи» – Гусак Наталію Борисівну. До складу групи увійшли ще 6 представників громадських організацій, зокрема: Приймак Іван Васильович – голова Ради профспілок органів ДПС в Чернівецькій області, Корбут Наталія Петрівна – член Асоціації митних брокерів України, Батракова Наталя Борисівна – голова ГО «Асоціація жінок – депутатів місцевих рад Чернівецької області», Снігур Сергій Васильович – член ГО «Антикорупційна комісія Чернівецької обласної ради», Мисевич Ігор Захарович – Голова Територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків України в Чернівецькій області», Кирпушко Ярослав Васильович – Виконавчий директор Буковинського центру реконструкції і розвитку.

Під час засідання члени ініціативної групи прийняли рішення – 1 квітня поточного року завершити прийом документів від представників інститутів громадянського суспільства для формування нового складу Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області. А 3-го квітня 2015 року відбудеться засідання ініціативної групи на якому будуть розглянуті питання по організації установчих зборів для формування складу Громадської ради.

peredplata