На Хмельниччині затримано військового, котрий узяв хабар в 500$ за ненаправлення громадянина в зону АТО

На Хмельниччині затримано військового, котрий узяв хабар в 500$ за ненаправлення громадянина в зону АТО Внаслідок спільних заходів, працівники військової прокуратури Хмельницького гарнізону та правоохоронці регіону (ДСБЕЗ МВС України) припинили протиправну діяльність провідного спеціаліста мобілізаційного відділення одного із військових комісаріатів Хмельницької області.
Працівник військкомату вимагав та одержав 500 доларів США від громадянина, який був викликаний для проходження військово-лікарської комісії, мобілізації та подальшого відправлення в зону проведення антитерористичної операції, за вирішення питання щодо виключення із списку кандидатів на відправлення до зони АТО. Держслужбовець також обіцяв повернути військовий квиток, який попередньо вилучив, як гарантію того, що громадянин передасть йому грошові кошти.
За клопотанням військової прокуратури слідчим-суддею щодо підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Згідно Кримінального кодексу, за скоєння даного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та спеціальною конфіскацією.

Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України

peredplata