Потерпілі на виробництві гідно представили Чернівецьку область на Всеукраїнській спартакіаді

В рамках реалізації заходів державної соціальної політики, спрямованих на інтеграцію осіб з особливими потребами у сучасне суспільство, забезпечення їх самореалізації, духовного зростання, виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України з 2013 року започатковано проведення щорічних всеукраїнських спартакіад серед інвалідів внаслідок трудового каліцтва.

Друга Всеукраїнська спартакіада проводилась у два етапи:

• І етап — відбірні регіональні змагання — у червні-липні 2014 року;
• ІІ етап — всеукраїнські фінальні змагання — з 10 по 13 вересня 2014 року на базі спортивного комплексу «Юність» (м. Ужгород).

Участь у фінальному етапі спартакіади брали 252 спортсменів-аматорів практично з усіх регіонів України — переможці та призери відбірних змагань — аби позмагатися з 6 видів спорту: армспорту, бомбаскету, гирьового спорту, дартсу, настільного тенісу, шахів. У спортивному святі не взяли участь тільки команди з Луганської області. Криму та міста Севастополь. Інші ж регіони були представлені командами чисельністю від 5 до 10-12 спортсменів, серед яких були навіть інваліди-колясочники. Особливо привітно та з криками “Україна єдина”, вітали команду Донецької області.

Потерпілі на виробництві гідно представили Чернівецьку область на Всеукраїнській спартакіаді

Потерпілі на виробництві гідно представили Чернівецьку область на Всеукраїнській спартакіаді

Команда Чернівецької області представлена 8 переможцями відбірних змагань:
• з армспорту – Рогожинський Ростислав, Заставнівський район;
• з бомбаскету серед жінок – Морар Олена, м.Чернівці:
• серед чоловіків – Репеха Віктор, Сокирянський район;
• з гирьового спорту – Гіпіков Олексій, Заставнівський район;
• з дартсу серед жінок – Коханюк Лілія, Кіцманський район;
• серед чоловіків – Анасійчук Руслан, Новоселицький район:
• з настільного тенісу – Голик Володимир, Хотинський район;
• з шахів – Матеміш Степан, Вижницький район.

У своїй вітальній промові голова Організаційного комітету спартакіади, директор виконавчої дирекції Фонду Валерій Акопян, звертаючись до учасників та гостей змагань, підкреслив, що спартакіада стала, як і прогнозувалося, більш масовою та популярною, а спортивна конкуренція за місця в командах більш гострою. Сотні нових учасників надихнули ідеали активного повнобарвного життя. «Ми усі разом — своєрідне уособлення українського народу, бо серед нас представники практично всіх регіонів, багатьох національностей, віросповідань, родів занять. Тому це — унікальне зібрання, що ілюструє велич України, непоборність українського духу, справжній патріотизм», — зазначив він та оголосив спартакіаду відкритою.

Директор виконавчої дирекції Фонду Валерій Акопян зачитав вітання керівників держави — Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, що надійшли на адресу учасників та гостей спартакіади.

Головне завдання спартакіади – покращення фізкультурно-реабілітаційної роботи серед потерпілих на виробництві, виконано успішно. Всі учасники змагань отримали масу позитивних вражень а переможці у шести видах спорту свої нагороди. Представники команди нашої області стали срібними призерами змагань з армспорту – Рогожинський Ростислав, Заставнівський район і з дартсу серед жінок – Коханюк Лілія, Кіцманський район. Вони отримали медалі, дипломи і цінні подарунки – планшети.

Після церемонії нагородження переможців та урочистого закриття Спартакіади, всіх спортсменів запросили на святкову вечерю. А вже ввечері кожна команда відправилась зі своїми нагородами додому.

peredplata