Чернівецькі медики надають допомогу сім’ям з районів проведення АТО та з окупованих територій

Управління охорони здоров’я міської ради налагодило співпрацю з волонтерами, що опікуються сім’ями, які виїхали з території Автономної Республіки Крим, м. Севастополь, тимчасово переміщеними з районів проведення АТО щодо медичного супроводу даних сімей. Також налагоджено співпрацю з органами соціального захисту та соціальними службами міста. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Створено реєстр дітей, які взяті під спостереження лікарів-педіатрів та сімейних лікарів Чернівців. Станом на 16 вересня 2014 року в реєстрі 176 дітей, з них 2 дитини-інваліда.

Ведеться реєстр вагітних жінок, які приїхали з АР Крим та з зони дій АТО і взяті на облік в жіночих консультаціях. Загалом в реєстрі перебувало 18 жінок (9 – народили, 3 – вибули за місцем постійного проживання) на даний час в реєстрі 6 вагітних, які знаходяться під динамічним спостереженням лікарів жіночих консультацій. Всі вагітні отримують консультацію головного акушера-гінеколога управління охорони здоров’я міської ради.

В амбулаторні лікувально-профілактичні заклади міської комунальної власності за наданням медичної допомоги з квітня поточного року звернулося 57 осіб. Усім потребуючим надана медична допомога, пацієнти взяті під медичне спостереження.

За стаціонарним лікуванням звернулося 6 осіб, які оздоровлені на базі КМУ «Міська клінічна лікарня № 3», КМУ «Міська лікарня № 2», КМУ «Міський клінічний пологовий будинок № 2».

peredplata