За незаконну торгівлю алкоголем та цигарками буковинців каратимуть вдесятеро дорожче

За інформацією Чернівецької ДПІ нові штрафи введені в дію з 4 вересня 2014 року.

«З 1,7 тис. грн до 17 тис. грн збільшений штраф за безліцензійну оптову та роздрібну торгівлю алкогольними та тютюновими виробами і за зберігання таких товарів на складах і у приміщеннях, не внесених до Єдиного реєстру. Використання неліцензованого касового апарату при продажу алкогольних та тютюнових виробів спричинить накладення штрафу в розмірі 10 тис. грн», – зазначила начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у м. Чернівцях Людмила Осадчук.

Людмила Василівна повідомила, що розмір штрафу, який може бути накладено на виробників спирту, що не мають відповідної ліцензії, зріс до 85 тис. грн. Раніше неліцензоване виробництво спирту обкладалося штрафом у розмірі 8,5 тис. грн.

Крім того, штраф за використання неліцензійно вироблених спиртів при виробництві алкогольних напоїв збільшений з 8,5 тис. грн до 15 тис. грн, а за торгівлю алкогольними напоями за цінами нижчими від мінімальних до 1 тис. грн до 10 тис. грн.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що у серпні Верховна Рада України прийняла закон про контроль над обігом спирту і лікеро-горілчаних виробів. Закон встановлює контроль над обігом спирту і процедури документального оформлення операції із ввезення і вивезення спирту і лікеро-горілчаних виробів з території акцизних складів. Закон також розширює функціональні повноваження представників органів Державної фіскальної служби на акцизних складах Розмір штрафу, який відтепер може бути накладено на виробників спирту, які не мають відповідної ліцензії, збільшився в 10 разів – до 85 тисяч гривень.

Хочеться сподіватись, що серйозна відповідальність за незаконний бізнес на згубних звичках, примусить таких горе-підприємців поважати Закон.

peredplata