Головне управління ДФС Буковини оголосило переможців конкурсу «Очима дитини про бюджет країни»

За словами організаторів та учасників конкурсу це знакова подія, оскільки свою роботу податківці Буковини розпочали із зустрічі з талановитими дітьми – лауреатами та призерами конкурсу «Очима дитини про бюджет країни». Усі роботи конкурсантів виконані майстерно, відзначаються глибоким розумінням та нестандартним підходом до розкриття тематики.

У конкурсі брали участь учні загальноосвітніх навчальних закладів усієї області. Кожен із маленьких творців здійснив перший, але важливий крок у доросле свідоме життя, до основ знань економіки та податкової системи.
Мета такого конкурсу, котрий проводиться щорічно багато років поспіль – це формування податкової грамотності та культури у майбутніх платників та ознайомлення їх з професією податківця та митника. Діти прагнуть бути патріотами держави. І саме цьому сприяє розуміння, як сплачуються податки і найголовніше для чого. Подібна ідеологія також є чудовим стимулом і для дорослих
бути сумлінними платниками податків.
Всього до участі в конкурсі долучилися майже сотня буковинських школярів у віці від 9 до 15 років, що змагались у номінаціях «Художні твори», «Комп’ютерна графіка», «Літературні твори». Компетентне журі, котре складалося зі знаних фахівців – представників від освіти та мистецтвознавці, ще у травні нинішнього року визначило 14 переможців та призерів.
В церемонії нагородження взяв участь начальник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Михайло Сеничак – привітав юні таланти і вручив дипломи та цінні подарунки.
Лауреатами та переможцями визнано наступних учасників:
Номінація «Літературні твори» – вікова категорія 9-11 років
Федин Софія «Про бюджет країни» – Вижницький район, Анрушкевич Анастасія – «Хочеш мати статки – плати податки» – Кельменецький район, Шалєєва Анастасія «Країна цвітунів» – м. Чернівці.
Номінація «Літературні твори» – вікова категорія 12-15 років
Гордій Юлія «Казка про синів князя Підприємця» – Сокирянський район, Тихохід Вікторія «Бюджет країни очима дітей» – Кельменецький р-н, Різун Юлія «Мій край!» – Кіцманський район.
Номінація «Компютерна графіка» – вікова категорія 12-15 років
Матиміш Микола «З кожного по краплині для міцності України» – Вижницький район, Скидан Любов «Кругообіг бюджету» – Путильський район, Салагор Микола «Пора сплачувати податки» – Глибоцький район.
Номінація «Художні твори» – вікова категорія 9-11 років
Савчук Андрій «Збережемо бюджет України» – Сокирянський район, Яковенко Катерина«Ще з далекого давна Королева ДПА Проголошувала мирно: – «Українці в щасті будуть, коли податок сплачувати будуть!» – Сокирянський район.
Номінація «Художні твори» – вікова категорія 12-15 років
Грицик Валентин «Очима дитини про бюджет країни» – Кельменецький район, Манилюк Катерина «Бюджет на благо України» – Сокирянський район, Труфін Анна «Розумно податки витрачати – багатим стати» – м. Чернівці.
Спеціальною відзнакою від видавничого будинку «Самміт-книга» нагороджений Грицик Валентин – Кельменецький район.
Вітаємо переможців, учасників й усіх, хто долучився до організації та проведення конкурсу!

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata