Російський \”Лукойл\” змінять на австрійський АМІС

Інвестиційна компанія AMIC Energy Management GmbH (Австрія) придбала у \”Лукойлу\” (РФ) українську мережу АЗС виключно в інтересах своїх акціонерів.

Про це заявив керуючий директор компанії Гюнтер Майєр на прес-конференції в Києві, передає \”Інтерфакс-Україна\”.

\”Покупка не фіктивна, вона виконується не в інтересах \”Лукойла \”, або акціонерів\” Лукойл\”… Я можу підтвердити, що активи купуються виключно в інтересах 3 акціонерів AMIC і за їх власні кошти\”, – сказав він.

Майер нагадав, що власниками AMIC є Йоханнес Кльоцль-Норберг (50% акцій), Манфред Кунце (40%) і Хайнц Зернтс (10%).

За словами керівника австрійської компанії, зараз угода перебуває на стадії затвердження Антимонопольним комітетом України, вона може бути закрита в жовтні-листопаді.

Як зазначив Майер, заправки \”Лукойл\” в Україні змінять на бренд на AMIC, керівником мережі буде призначений Роберт Новек, а старому менеджменту будуть запропоновані місця у нового роботодавця.

Надалі, AMIC готова розглядати нові опції щодо купівлі активів у східній Європі, можлива сума інвестицій – \”двохзначна\” (в млн. доларів), плюс залучаються кредити. При цьому мережа АЗС \”Роснефти\” в Україні AMIC не цікавить.

Нагадаємо, раніше президент нафтової компанії \”Лукойл\” Вагіт Алекперов заявив про продаж української мережі АЗС австрійської AMIC за 300 млн доларів.

На сьогодні, мережа \”Лукойл\” в Україні налічує близько 240 станцій, АЗС в Криму компанія продала раніше структурам Сергія Курченка.

peredplata