Дошкільними навчальними закладами охоплено 56% буковинських дітей

Дошкільними навчальними закладами охоплено 56% дітей. Усіма формами дошкільної освіти охоплено 69%, повідомляє прес-служба ОДА. Загалом в області функціонує 812 закладів освіти всіх типів і форм власності, у яких навчаються і виховуються 212,3 тис. дітей дошкільного віку, учнів загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів, працює понад 35 тис. працівників педагогічного та адміністративно-господарського складу. Станом на сьогодні, функціонує 364 дошкільні навчальні заклади, що на 18 більше, ніж у минулому навчальному році. Цьогоріч у навчально-виховні комплекси реорганізовано 22 навчальних заклади, з них у 20 функціонують дошкільні підрозділи.

Нині діє 88 навчально-виховних комплексів. Найбільше таких освітніх установ створено у Заставнівському, Новоселицькому, Герцаївському районах, найменше – у Кіцманському, Хотинському, Путильському.

Нагальним для вирішення є питання перевантаження груп дошкільних навчальних закладів – на 100 місць припадає 120 дітей.

Загалом на будівництво та реконструкцію закладів освіти області цього року профінансовано понад 61 млн. гривень. Впродовж наступного року заплановано здати в експлуатацію школу в селищі Лужани Кіцманського району, завершити будівництво другої черги Красноїльської гімназії Сторожинецького району, навчального корпусу школи в селі Магала Новоселицького району, добудувати навчальний корпус, спортивну залу та клуб школи села Мошанець Кельменецького району, додатковий корпус школи села Горішні Шерівці Заставнівського району.

peredplata