Внесок чернівчан в обороноздатність вже перевищив 44 мільйони

З початку введення військового збору чернівчани поповнили ним держскарбницю на 44,5 млн. грн. Лише протягом цього року чернівчани на потреби армії вже сплатили 27,4 млн. грн. «оборонного» податку, в т.ч. у липні для українського війська вже сплачено 3,9 млн. грн.
Фактичні надходження військового збору цього року вже на понад 2,5 мільйони гривень перевищують очікувані показники. Тобто, чернівецькі працедавці, а також податкові агенти, яких закон зобов’язує перераховувати визначені півтора відсотка з доходів фізичних осіб на потреби національної армії, досить відповідальні та сумлінні.
Розуміючи, в яких складних умовах відстоюють інтереси народу і держави українські воїни, платники податків столиці Буковини докладають максимум зусиль, щоб спрямувати належні кошти на зміцнення обороноздатності України.
Нагадаємо, що військовий збір запроваджено з 3 серпня 2014 року. Ставка цього податку складає 1,5 відс. від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.
Військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.
Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов\’язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу.
12 травня 2015 року Верховною Радою прийнято Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору», який набув чинності 11 червня 2015 року. Документом звільнено від оподаткування військовим збором доходи громадян від операцій з купівлі/продажу валюти.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata