До обов’язкової реєстрації накладних залишилось 3 місяці

Протягом трьох тижнів вересня чернівецькі платники податку на додану вартість зареєстрували 22971 податкову накладну в Єдиному реєстрі податкових накладних. Загальний обсяг поставки склав 171,6 млн. грн., а сума податку – 34,3 млн. грн.
Наразі, у відповідності до Податкового кодексу, не усі податкові накладні необхідно реєструвати. Наприклад: податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.
Крім того, відповідно до пункту 4 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 р. №1246 (далі — Порядок №1246), не підлягають реєстрації податкові накладні, які не видаються покупцеві та залишаються у продавця.
Починаючи з 1 січня 2015 року усі податкові накладні (незалежно від суми ПДВ в одній податковій накладній) підлягатимуть реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних в електронному вигляді (відповідні зміни внесено до п.11 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України).
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить платників відповідально поставитись до податкових змін, аби новорічні свята не зіпсували штрафні санкції.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata