Партнери чернівецького бізнесу – на п’яти континентах

Протягом восьми місяців цього року підприємці столиці Буковини експортували продукцію до 51 країни світу, які знаходяться на п»яти із шести континентів (крім Антарктиди).
Як зазначив начальник ДПІ у м. Чернівцях Ярослав Городенський: «цьогоріч чернівчани експортували продукції на 356,5 млн. грн. Бізнес – партнерами чернівчан є 22 держави ЄС, країни колишнього Радянського Союзу, Ближнього та Далекого Сходу, Азії, Африки, Північної та Південної Америки, Австралії».
У ЄС популярні чернівецькі вироби з деревини, лісо- та пиломатеріали, верхній чоловічий одяг, жіноча білизна, термоелектричні модулі та сигналізаційні пристрої. Поступово експортери нашого міста прививають у європейців і симпатію до нашої соняшникової олії, круп, квасолі, гарбузового насіння та горіхів. Наприклад, традиційна для англійців вівсянка, подорожує до Британії із Чернівців.
«Приємно, що чернівецькі виробники постійно працюють над розширенням географії експорту. Так, знані у столиці Буковини підприємства продають сповіщувачі та прилади охоронно-пожежної сигналізації й термоелектричні модулі до Арменії, Білорусії, Чехії, Фінляндії, Франції, Грузії, Росії, В»єтнаму, Іспанії, Туреччини, Англії, США, Ізраїлю, Казахстану, Кореї, Нідерландів.
Представники легкої промисловості одягають у чернівецькі бренди мешканців Канади, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Румунії, ОАЕ та Гонконгу»,- розповів посадовець.
Нагадаємо, що 16 вересня Україна та ЄС синхронно ратифікували Угоду про асоціацію, тому чернівецькі товаровиробники зможуть скористатися перевагами односторонніх преференцій ЄС та отримають додатковий час для пристосування до умов посиленої конкуренції.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях бажає усім представникам бізнесу нових цікавих ідей та проектів, реалізація яких дасть можливість для фінансового розвитку та сприятиме створенню нового світового тренду – made in Chernivtsy.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata