«Гордімося, друзі, що ми — українці»

«Гордімося, друзі, що ми — українці»Завершився другий тур буковинських активістів та їхніх друзів з сусідньої Косівщини – виконавців української пісні «Гордімося, друзі, що ми українці», що відбувся за підтримки Чернівецької ОДА та облвійськкомісаріату.

Виконавці відвідували поранених бійців у госпіталях, а також за місцем їхньої служби у зоні АТО.
Режисер туру Святослав Край вдячний всім, хто сприяв цьому туру бо, за його словами, наших воїнів обов’язково треба підтримувати українською національною піснею. Учасниками незвичного дійства стали також шановані та заслужені виконавці – дует «Скриня» та молоді артисти з Косова – дует «Браво».
«Я – як жінка, як мати, спостерігала за молодими воїнами, – розповідає Марія Лобурак з дуету «Скриня», і хочу розповісти про солдата, що має серце офіцера. Коли ми лягли спати в наметі, до нас зайшов солдат на імя Андрій, тихенько поклав мені під подушку коробку цукерок і прошепотів: «Це від Святого Миколая». Їх всіх хотілося обняти, по-материнськи пригорнути до себе…»
«Такі тури конче потрібні, – переконаний звукорежисер пан Васкан. Наші воїни впродовж тривалого часу не бачили цивільних людей, а тут артисти – ми з ними жили, харчувалися, спали на тюках соломи».
Артисти, як вони самі зізнаються, й справді не вміють стріляти. Але їхнім пострілом у ворога стала українська пісня та моральна підтримка хлопців, котрі почасти ціною своїх молодих життів захищають Україну. А значить, нам всім є чим і є ким пишатися…

Наталія Брянська

peredplata