На Хрещатику у бою з комуністами захоплено три червоних прапори

Перші \”бої\” на Хрещатику: Націоналісти забирають червоні прапори у комуністів
Свободівці не дозволяють розгортати у центрі Києва – на Хрещатику – червоні прапори, забираючи їх у членів Компартії.

Зокрема, біля станції метро \”Хрещатик\” зібрались близько 30 представників ВО \”Свобода\”, які обіцяють не дозволити комуністам пройти Хрещатиком.

\”Ми будемо контролювати виконання рішення суду, яке забороняє будь-яку акцію на Хрещатику, зокрема, й акцію КПУ. Тому якщо тут з`явиться червоний прапор чи якась колона комуністів, то ми насамперед апелюватимемо до міліції\”, – зауважив голова київської організації ВО \”Свобода\” Андрій Іллєнко.

Разом з тим, за словами націоналіста, якщо міліція відмовиться виконувати свої обов`язки та рішення суду, не виключено, що свободівці, \”як законослухняні громадяни, власноруч сприятимуть виконанню цього рішення\”.

\”Хай собі збираються біля Леніна. Головне – не пустити їх на Хрещатик і Майдан Незалежності\”, – додав Іллєнко.

Націоналісти вже забрали у комуністів, які збирались біля виходу зі ст. м. \”Хрещатик\”, три червоні прапори.

\”Тут щойно почали розгортати червоні прапори. Ми підійшли і пояснили, що є рішення суду, яке забороняє проведення акції. Вони не погодились сховати стяги, тому їх довелось забрати. Тепер маємо три трофеї, які здобуті у чесному бою\”, – розповів голова студентської \”Свободи\” Руслан Андрійко.

Після інциденту з прапорами до представників Компартії, які намагаються дістати маленькі прапорці з символікою СРСР, підходять міліціонери і просять їх заховати.

Слід зауважити, що від ст. метро \”Хрещатик\” до Майдану Незалежності розташовані 25 автобусів з \”Беркутом\”, чотири автозаки та кілька міліцейських джипів.

У підземному переході на Майдані Незалежності перебувають близько 100 міліціонерів.

Джерело

peredplata