Герцаївська районна рада підтримала лікаря-корупціонера

Герцаївська районна рада підтримала лікаря-корупціонера 30.09.2014 р. на 24 сесії Герцаївської районної ради розглядали постанову Апеляційоного суду в Чернівецькій області про притягнення до адміністративної відповідальності головного лікаря Герцаївської ЦРЛ.

Нагадаємо, що прокуратура Герцаївського району за результатами перевірки виявила, що Аурел Цинтар – головний лікар Герцаївської ЦРЛ, будучи суб\’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, переслідуючи корисливу мету, використовуючи свої посадові повноваження, придбав вироби медичного призначення на суму понад 850 тис. грн., без проведення тендерних процедур, у дружини свого сина з якими спільно проживає та не повідомив Департамент охорони здоров\’я та цивільного захисту населення Чернівецької облдержадміністрації про виникнення конфлікту інтересів.
Апеляційний суд Чернівецької області задовольнив вимоги прокурора та визнав винним посадовця у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення.
Відповідно до ч.2 ст. 22 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» особи, які притягнуті до адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення підлягають звільненню з роботи у триденний строк з дня отримання органом влади або місцевого самоврядування копії судового рішення, що набрало законної сили.
Проте, незважаючи на рішення суду та вимогу Закону А. Цинтар за потурання депутатів райради досі обіймає посаду головного лікаря. Хоча згідно з вимогами Закону України «Про місцеве самоврядування» саме депутати райради уповноважені прийняти рішення про звільнення корупціонера із займаної посади.
Так, 25 з 28 районних депутатів, які з’явились до сесійної зали та голосували в таємному режимі лише, 13 виконали вимогу Закону, решта 8 підтримали корупціонера, а 4 – утрималось.
Враховуючи те, що Герцаївська районна рада дала зелене світло діяльності лікаря-корупціонера, органи прокуратури області у судовому порядку, визначатимуть легітимність даного рішення.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata