РЕФОРМИ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

РЕФОРМИ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
щодо запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців
З метою впровадження нових реформ Міністерства юстиції УкраїниЧернівецька область долучилась до пілотного проекту «Екстериторіальність подання документів» в сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, який розпочне свою дію з 16 жовтня 2015 року.
В рамках даного пілотного проекту передбачається можливість подання документів для проведення реєстраційних дій юридичними та фізичними особами – підприємцями незалежно від їх місцезнаходження (місце проживання) до будь – якого офісу реєстрації у межах регіонів – учасників пілотного проекту. До складу таких регіонів, крім Чернівецької області, увійшли також територіальні органи Міністерства юстиції у Вінницькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Сумській та Головне територіальне управління юстиції у м. Києві.
Наприклад, фізична особа, яка постійно проживає в місті Чернівці та має намір стати підприємцем, може надати документи для проведення державної реєстрації державному реєстратору в місті Одеса або Івано-Франківськ тощо.
Запровадження пілотного проекту надає можливість суб\’єктам підприємницької діяльності оперативно вирішувати ті чи інші питання, пов\’язані з внесенням інформації до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців незалежно від місця їх перебування, а також вирішує проблеми щодо нерівномірного навантаження на державних реєстраторів в різних органах реєстрації.
Слід зауважити, що згаданий проект не поширюється на випадкиподаннядокументів для проведенняреєстраційнихдійелектронним документом.

Провідний спеціаліст відділу
державної реєстрації юридичних осіб
та фізичних осіб-підприємців, ДЗМІ
та легалізації громадських формувань
Управління державної реєстрації
Головного територіального управління
юстиції у Чернівецькій області Попадюк Сюзан

peredplata