Більше 10 млн. грн. сплатили чернівчани за право торгівлі тютюном та алкоголем

Підприємці Чернівців протягом цього року сплатили до місцевого бюджету за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами понад 10,1 млн. грн., що майже на сімсот тисяч більше, ніж минулого року.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що з 1 липня 2015 року підлягає ліцензуванню діяльність з виробництва, імпорту, експорту, оптової та/чи роздрібної торгівлі пивом на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв.
При цьому, Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та іншими нормативними актами не передбачено отримання окремої ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю пивом за наявності у суб\’єкта господарювання ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями.
Звертаємо увагу, що плата за ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями фіксована і не залежить від обсягів продажу. Так, плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі, а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст, – 500 гривень.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata