ДФС Буковини: про «тонкощі» реформування податкової системи під час семінару

Вчора, щоб поінформувати з останніми новаціями податкового законодавства фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області, провели семінар для представників спілки споживчих товариств регіону. У ході заходу провідним питанням було вивчення основних засад Закону України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набув чинності з 01.01.2015 р.

Чільне місце у спілкуванні з присутніми стали новації податкового законодавства, які стосуються єдиного податку, ставок ПДФО, оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки та плати за землю, податковий компроміс та ще ряд «тонкощів» податкової реформи, Насамперед, учасників заходу ознайомили про порядок сплати податку на доходи фізичних осіб та особливості оподаткування єдиним соціальним внеском.

Далі, провідні фахівці фіскальної служби поінформували платників про останні зміни з податку на прибуток та сплату акцизного податку.

Оскільки, з 1 лютого цього року стартувала система електронного адміністрування податку на додану вартість, податківці також, довели до відома присутніх порядок заповнення декларації, акцентувавши особливу увагу на тому, що всі податкові зобов’язання з ПДВ сплачуються через електронні рахунки.

Окрім тематичних питань семінару, податківці звернули увагу й на кампанію декларування, що триває до 1 травня 2015 року й нагадали, хто має обов’язково подавати декларацію про майновий стан та доходи, отримані у 2014 році та про можливість подавати декларацію, заповнивши її в режимі он-лайн на офіційному сайті органів ДФСУ за посиланням: http://sfs.gov.ua/incomedecl.

Зустріч проходила у форматі конструктивного діалогу. Платники мали змогу не лише послухати викладачів семінару, але й поставити запитання, які їх цікавили та отримати вичерпні відповіді на них.

peredplata