За право торгувати чернівчани сплатили близько 5 млн. грн.

Платниками податків – власниками торгових патентів протягом дев»яти місяців цього року сплачено до місцевого бюджету 4889,6 тис. грн. збору (в т.ч. плата за торговий патент на нафтопродукти – 205,0 тис. грн., збір за провадження торговельної діяльності – 4684,6 тис. грн.), що на 210,4 тис. грн. більше, ніж у минулому році. Про це повідомляє Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях .

Як зазначила заступник начальника ДПІ у м. Чернівцях Тетяна Шпак: «станом на 01.10.2014р. платниками збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності є 728 чернівецьких платників, які придбали 1176 торгових патентів та 20 платників збору за провадження торговельної діяльності нафтопродуктами, які сплатили за 45 патентів.

ДПІ у м. Чернівцях нагадує, що збір за провадження діяльності з надання платних послуг сплачується щомісяця не пізніше 15 числа місяця, що передує звітному, а несплата (неперерахування) збору в порядку та строки, визначені Податковим кодексом, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 50% ставок збору, а також анулювання дії патенту.

peredplata