У Чернівцях вже є 252 власника «електронного кабінету»

Персональне робоче місце у новому електронному сервісі «Електронний кабінет платника податків» вже облаштували 252 представників чернівецького бізнесу. Протягом дев»яти місяців через електронний кабінет вже подано 827податкових декларацій.
Як повідомив начальник відділу супроводження інформаційних систем та адміністрування баз даних ДПІ у м. Чернівцях Володимир Марчук: «електронний кабінет платника дає можливість працювати з органами фіскальної служби дистанційно у режимі реального часу:
– подавати декларації з використанням електронного цифрового підпису і переглядати подану та/або сформовану податкову звітність;
– отримувати нагадування щодо строків подання звітності та сплати податків, зборів (обов’язкових платежів);
– отримувати інформацію щодо особистих реєстраційних даних (податковий номер платника податків, назва платника податків, основний вид діяльності; ПІБ бухгалтера та директора тощо);
– подавати заяви та отримувати в електронному вигляді довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами фіскальної служби;
– вести в електронному вигляді Книги обліку доходів та витрат;
– переглядати інформацію щодо стану своїх розрахунків з бюджетом, зокрема про заборгованість зі сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Для роботи в Електронному кабінеті платника необхідно лише три кроки:
перший – отримати електронні цифрові підписи, які видаються Акредитованими центрами сертифікації ключів ДФС України або «Masterkey» або «ІВК».
другий − підключитись до мережі Інтернет та зайти до Електронного кабінету платника за адресою kpp.minrd.gov.ua, або по гіперпосиланню «Електронний кабінет платника податків» на веб-сайті ДФС України.
третій − авторизуватись в Електронному кабінеті за допомогою особистого електронного ключа та розпочати роботу.
«Опанувати можливості «електронного кабінету» допомагають працівники управління ІТ та обліку платників податків ДПІ у м. Чернівцях. Для того, щоб підприємці могли впевнено використовувати цей податковий сервіс, фахівці проводять тренінги та надають індивідуальну допомогу», – доповнив посадовець.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata