Зарплатний податок – 2/3 місцевого бюджету

З початку року до місцевого бюджету обласного центру чернівецькі платники перерахували 408603,0 млн. грн. податків і зборів, з яких 67,2% займає податок на доходи фізичних осіб. Впродовж дев»яти місяців цього року надійшло 274674,9 млн. грн. податку.
Найбільше ПДФО перерахували до місцевого бюджету управління освіти Чернівецької міської ради – 16,4 млн. грн. та Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича – 10,2 млн. грн.
Серед лідерів у сплаті податку на доходи: ВП «Пасажирське вагонне депо «Чернівці» – 6,5 млн. грн. та БДМУ – 6,2 млн. грн.
Приємно, що серед представників бюджетних організацій, є підприємства, які в сьогоднішніх непростих умовах виплачують працівникам офіційно високу заробітну плату. Так, до місцевого бюджету ТОВ «Машзавод» перерахував цього року 4,9 млн. грн., а ПАТ «ЕК «Чернівціобленерго» 4,0 млн. зарплатного податку.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях закликає бізнес вийти на цивілізовані стосунки з працівниками, адже від рівня заробітної плати найманих працівників прямо пропорційно залежить надходження податку на доходи фізичних осіб. Ми сьогодні не маємо права залишатись осторонь проблем наповнення бюджету, адже це єдине джерело нашого добробуту.
Нагадуємо, що від власної байдужості та мовчазної бездіяльності кожен «трудовий нелегал» втрачає: трудову пенсію, відпускні за час щорічної відпустки, суму індексації заробітної плати у зв’язку зі зростанням цін, допомогу з тимчасової непрацездатності у випадку хвороби та інше. Не будьте байдужими до власного майбутнього!
Просимо громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata