Поліція під виглядом «тітушок» силою відібрала у активістів плакат про Порошенка

Поліцейські, перевдягнуті у темний одяг без розпізнавальних знаків, здійснили напад на активістів, які намагались розмістити банер з інформацією про відпочинок президента Петра Порошенка на Мальдівах.

Про це повідомив член ради РУХУ НОВИХ СИЛ Подільського району Леонід Гарячий.

За його словами, близько 10-ти перевдягнених поліцейських підійшли до мирних активістів на Поштовій площі в Києві та, не представившись, силою, у грубій формі, відібрали банер, який є приватною власністю, і втекли з ним.

«Я з колегою Тетяною Журавльовою проводили протестну акцію шляхом вивішування банеру на мосту на Поштовій площі. До нас підійшли 8-10 людей не у формі поліції, не представились. Нас відтіснили і зняли банер, і одна людина почала з ним тікати», – розповів Гарячий.

За його словами, він наздогнав чоловіка, забрав банер, відійшов до дороги біля зупинки та почав його складати, щоб спакувати.

«Вони знову нас оточили плюс приїхала підмога. Ми вибігли на середину дороги, щоб перекрити рух, вони за нами, знову гуртом забрали і погрузили в машину і втікли», – повідомив активіст.

Вдалося зафіксувати номер машини, в який сіла частина поліцейських-тітушок – чорний Фольсваген, АА 1795 АЕ.

На місце інциденту приїхав патрульний, який спілкувався у хамській манері та записував на власний телефон розмову з активістами.

Нагадаємо, нещодавно поліція не дала активістам вивісити плакат за відставку Порошенка.

peredplata