Він ніс у світ правду про Україну і українців, любов до Чернівців

Він ніс у світ  правду про Україну і українців, любов до Чернівців Чернівчани з болем у серці зустріли сумну звістку з Франції про те, що на 92-му році життя у вічність відійшов великий українець, Почесний громадянин Чернівців, знаний науковець, енциклопедист, історик, краєзнавець, літературознавець, культуролог, громадсько-політичний діяч Аркадій Іларіонович Жуковський.
Він ніс у світ правду про Україну і українців, любов до Чернівців.
Аркадій Жуковський – іноземний член НАН України, професор, довголітній Голова Наукового Товариства Тараса Шевченка у Європі, член Сенату ОУН, Почесний доктор Чернівецького університету, автор багатьох монографій, кавалер українських та французьких державних нагород.
Змушений жити за кордоном, Аркадій Жуковський не вмів бути байдужим до України, рідної Буковини, любих серцю Чернівців.
Сучасникам він запам’ятався як ерудована, щира, віруюча і надзвичайно патріотична людина, яка могла надихнути своїм прикладом, згуртувати та повести за собою однодумців. Скромний, інтелігентний Аркадій Жуковський вмів відстоювати правду, коли йшлося про український національний інтерес. Науковець, енциклопедист він все життя працював над тим, щоб Європа почула і пізнала Україну, її великий народ.
Його дослідження з історії Буковини актуальні і сьогодні, є настільною книгою нашого вчительства та краян.
У Аркадія Жуковського ми вчимося любові до рідної землі, відданості та самопожертві.
Спочивай з миром, Великий Чернівчанин. Твоє місто пам’ятатиме шануватиме все, що Ти зробив для України, Буковини, Чернівців.
За заповітом покійного Аркадія Жуковського буде поховано у Чернівцях.
Заупокійні відправи, за бажанням родини, відправлено 5 жовтня в греко-католицькій катерді св. Володимира Великого на бульварі Сан Жермен в Парижі.
Розпорядженням міського голови Олексія Каспрука створено Оргкомітет з підготовки та проведення поховання Аркадія Жуковського, організації громадської панахиди та прощальних заходів у Чернівцях.

peredplata