На Буковині працює 287 відділень зв’язку

Послуги пошти в області надають 287 відділень та пунктів зв’язку, з яких 248 або більше 86% знаходяться у сільській місцевості. Їх основним завданням є забезпечення населення універсальними поштовими послугами, до яких належать: пересилка простої та рекомендованої поштової кореспонденції, рекламної продукції, посилок, періодичних друкованих видань, поштових переказів, виплата пенсій тощо. Загалом підприємствами поштового зв’язку надається до 50 різних видів послуг. Про це повідомляє Головне управління статистики чернівецької області.

Поширення в області нових сучасних видів зв’язку, які прийшли на зміну традиційним, змінює середовище, в якому працює пошта. Та незважаючи на впровадження новітніх технологій та послуг, поштовий зв’язок залишається вагомим елементом людської цивілізації і його послуги користуються попитом у споживачів. Так, за І півріччя п.р. обсяг вихідних періодичних друкованих видань становив 4,0 млн., відправленої письмової кореспонденції – 1,2 млн. Крім того, було здійснено 1,1 млн. поштових переказів та пенсійних виплат, випущено 447,0 тис. видів рекламної продукції, та відправлено 90,7 тис. посилок.

У І півріччі було надано послуг поштового зв’язку на 28,0 млн.грн., що на 1,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Для населення послуг поштового зв’язку було надано на 6,0 млн.грн.

peredplata