З початку року бюджет від буковинських платників одержав 68 млн. грн. авансових внесків з податку на прибуток

Це наслідок радикальної зміни принципів та підходів до справляння податку на прибуток відповідно до норм податкового кодексу України, які передбачають щомісячну сплату авансових внесків платниками цього податку, у яких дохід за 2013 рік перевищував 10 млн. грн.
На початок вересня поточного року обов’язок сплачувати аванси з податку на прибуток мали 260 платників, які перебувають на обліку в Головному управлінні ДФС Буковини. Дана категорія платників за дев’ять місяців нинішнього року сплатила 68 млн. грн. податку на прибуток.
Податок на прибуток є другим по значимості для наповнення бюджету і через це його адмініструванню податківці приділяють особливу увагу. Лідерами по сплаті цього базового для бюджету податку є такі підприємства як ТОВ «Машзавод» – понад 14 млн. грн., ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» – майже 6,9 млн. грн., філія «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» – 6,3 млн. грн., ПАТ «Чернівцігаз» – 5,2 млн. грн.
Обласні податківці звертають увагу, що не мають обов’язку сплачувати авансові внески з податку на прибуток суб’єкти підприємницької діяльності, дохід яких не перевищує 10 млн. грн., неприбуткові та новостворені платники податків, а відповідно до норм Закону України №1166 від 27.03.2014р. «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» ставка податку на прибуток визначена у розмірі 18 відсотків.
Прес-служба Головного управління
ДФС у Чернівецькій області

peredplata