Чернівецькі лікарі навчали рятувальників правильно надавати першу домедичну допомогу

10 жовтня на території аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області відбувся практичний семінар для рятувальників. Для його проведення було залучено працівників Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. В ході заходу медичні працівники навчали навикам надання першої домедичної допомоги начальників чергових змін Управління, начальників караулів Державних пожежно-рятувальних частин обласних та районних підрозділів. Про це повідомляє УДСНС України у Чернівецькій області.

«Завдяки таким заходам рятувальники зможуть краще допомогти людині під час пожежі, ДТП чи інших подіях до прибуття працівників швидкої медичної допомоги, а це в свою чергу, дозволить врятувати життя та здоров’я мешканцям краю» – сказав лікар виїзної бригади Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Охрімовський.

Чернівецькі лікарі навчали рятувальників правильно надавати першу домедичну допомогу

Чернівецькі лікарі навчали рятувальників правильно надавати першу домедичну допомогу

Захід складався із двох частин: теоретичної та практичної. В ході теоретичної частини лікарі нагадали рятувальникам правильні дії щодо надання допомоги потерпілим під час різних надзвичайних подій. Зокрема, фахівці продемонстрували як зупинити кровотечу, як допомогти потерпілому у випадку перелому, при отриманні опіків та як надати допомогу людині у випадку дорожньо-транспортної пригоди, а саме правильно витягнути потерпілого із затиснутого автомобіля і як правильно його транспортувати в автомобіль швидкої допомоги. Під час практичної частини рятувальники змогли самостійно спробувати допомогти умовному потерпілому: надати першу домедичну допомогу до прибуття бригади медиків, після чого доставити його в автомобіль швидкої допомоги.

«Проведення таких заходів є надзвичайно важливими, адже завдяки цьому пожежно-рятувальні підрозділи можуть вдосконалити свої знання щодо допомоги людям під час надзвичайних подіях різного характеру» – зазначив начальник медичної служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області полковник служби цивільного захисту Ярослав Стефак.

peredplata