Переселенці отримають кошти на проживання та оплату житлово-комунальних послуг

Переселенці отримають кошти на проживання та оплату житлово-комунальних послуг Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької ОДА Юрій Півень.
За словами пана Юрія, виплата коштів регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 01. 10. 2014 р. №505 «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг»
Кому надається грошова допомога
Грошова допомога надається громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають на иериторії України і переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, а також стоять на обліку в органах соцзахисту населення.
Хто призначає і виплачує грошову допомогу
Призначення та виплату грошової допомоги здійснюють органи соцзахисту населення за місцем проживання (перебування) за заявою уповноваженого представника сімї.
На який термін надається грошова допомога
Допомога призначається з дня звернення та виплачується терміном не більше, ніж 6 місяців.
У якому розмірі надається грошова допомога
Грошова допомога надається у таких розмірах:
– для непрацездатних осіб ( пенсіонери, інваліди, діти) – 884 гривні на одну особу (члена сім’ї);
– для працездатних осіб – 442 гривні на одного члена сім’ї.
Загальна сума допомоги на сім’юрозраховується як сума розмірів допомоги на кожного члена сім’ї та не може перевищувати 2 400 гривень.
Документи, необхідні для призначення грошової допомоги:
– заява;
– копія свідоцтва про одруження;
– копії свідоцтв про народження дітей; – письмова згода довільної формипро виплату грошової допомоги уповноваженому представнику сім’від інших членів сім’ї;
– згода на обробку персональних даних.
Яким чином виплачується грошова допомога
Грошова допомога перераховується органом соціального захисту населення на рахунок в установі уповноваженого банку.
Важливо:
Особам працездатного віку допомога призначається на 2 місяці. Для отримання допомоги у встановлених розмірах на наступний період особи працездатного віку мають працевлаштуватися, в тому числі за сприяння державної служби зайнятості.
Якщо працездатний член сім’ї впродовж двох місяців не працевлаштувався, або перебуває у трудових відносинах у роботодавця на тимчасово окупованій території України чи в районах проведення АТО і фактично не працює, розмір допомоги для цих осіб на наступні 2 місяці зменшується на 50%, а на наступний період – припиняється.
Не підлягають отриманню цільової державної соціальної допомоги особи, котрі мають у власності житло поза межами зони проведення АТО, або 2 автівки вітчизняного виробництва, з часу випуску яких не минуло 10 років чи 2 автівки іноземного виробництва, з часу випуску яких не минуло 15 років;
особи, що мають депозитні вклади у сумі 12 тисяч 180 грн. і більше.
Тож чим швидше родина переселенців звернеться до органу соцзахисту населення за місцем проживання (перебування), тим швидше отримає державну соціальну допомогу.

peredplata