36 кримінальних правопорушень у сфері оподаткування викрито оперативниками ГУ ДФС Буковини

Забезпечуючи економічну безпеку регіону за матеріалами оперативних підрозділів ДФС Чернівецької області протягом січня-вересня 2014 року обліковано 36 кримінальних правопорушень у сфері оподаткування, з яких більше 8 – тяжкі та особливо тяжкі.

Із загальної кількості порушених справ за ознаками економічних злочинів 20 кримінальних правопорушень за ухилення від сплати податків в тому числі розкрадання державних коштів, шляхом подання незаконних заявок до відшкодування ПДВ. Також порушувалися справи за іншими статтями: в тому числі, 2 за легалізацію та відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, 14 за незаконне виготовлення, збут підакцизних товарів. У результаті проведених заходів, із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму понад 10,5 млн. грн.

Сума збитків по закінчених провадженням кримінальних правопорушень складає 5,0 млн. грн., з них на сьогоднішній день відшкодовано державі 100 відсотків.

Наразі оперативні підрозділи області застосовують нові ефективні методи боротьби зі злочинністю у сфері оподаткування в тому числі використання інформаційних ресурсів. Аналітика та робота на упередження податкових та митних правопорушень – це пріоритети роботи слідчо-оперативних підрозділів Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

peredplata