Чернівецькі активісти вимагали у влади закупити медичні препарати для важкохворих

Чернівецькі активісти вимагали у влади закупити медичні препарати для важкохворихСьогодні, 21 жовтня біля Чернівецької ОДА зібралися активісти, аби підтримати всеукраїнську акцію стосовно закупівлі ліків для важкохворих людей.
Близько двадцяти людей тримали у руках плакати із написами: \”Виконуйте обіцянки — закупіть ліки!\”, \”Без ліків сотні людей захворіють\”, \”А тисячі помруть\” тощо.

Відтак, за словами керівника ГО \”Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ\” Вадима Вележаніна, ця акція організована для того, аби влада звернула увагу на таких людей, адже, як відомо, нині залишилась мінімальна частина ліків для людей із гепатитом \”С\”, ВІЛ-інфікованих, осіб у яких рак.

\”Ми написали звернення до місцевої влади, щоб вона нас підтримала. Відомо, що нещодавно прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав розпорядження представникам охорони здоров’я, аби ті закупили ліки, однак цей момент обвалився\”,- розповідає пан Вадим.

Мітингувальники розповіли журналістці 0372.ua, що у знайомих є проблеми із здоров’ям, тож закупити ліки потрібно негайно.

\”Є люди, які нині навіть не отримують ліків, тож вони приречені на смерть. Ми виставили таблички із різними написами, проте, якщо не ввести певні міри, то на цих місцях з’являться імена наших друзів, знайомих\”, – говорить активістка Євгенія.

Тим часом, до протестуючих вийшов заступник департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Юрій Лесюк, який заспокоїв присутніх, що ліки закуплять за державні кошти.

\”Планується придбати ліки не тільки для ВІЛ інфікованих, але й для людей, які мають онкохвороби і т. д. Цього року держава планує витратит 2 млрд.грн на закупівлю необхідних препаратів, нині витрачено 500 млн., тобто це 27% від потреби\”, – розповів посадовець.

За словами Ігора Лесюка, у Чернівецькій області є достатня кількість ліків до кінця року.

Джерело: 0372.ua

peredplata