На Буковині СБУ розслідує, яким чином конфіденційна інформація потрапила в мережу Інтернет

На Буковині СБУ розслідує, яким чином конфіденційна інформація   потрапила в мережу Інтернет
Служба безпеки України здійснює розслідування у кримінальному провадженні за фактом публікації в мережі інтернет конфіденційної інформації, що є власністю держави.

Встановлено, що в період з червня по вересень 2014 року невідомі особи за попередньою змовою зібрали та передали іноземній установі, а саме хостинг-провайдеру «Sprinthost», що зареєстрований та розташований в м.Санкт-Петербурзі Російської Федерації, список особового складу (понад 500 осіб) військової частини, постійне місце дислокації якої – м.Чернівці.
У переданій інформації були зазначені посади, звання, прізвища, ім’я та по-батькові осіб, місця знаходження (дислокації) тощо. Вказані відомості мають гриф обмеження доступу «Для службового користування» та містять конфіденційну інформацію у сфері оборони країни, що є власністю держави.
Слідчими УСБУ в Чернівецькій області розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.330 (передача або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка знаходиться у володінні держави) Кримінального кодексу України.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata