Виповнилося 10 років від заснування Незалежної медіа-профспілки

28 жовтня 2014 року виповнилося 10 років від заснування Незалежної медіа-профспілки. Голова НМПУ Юрій Луканов привітав членів організації спеціальним листом.

Шановні колеги! У мені просто вилетіло з голови, бо я зараз у Маріуполі і займаюся журналістською роботою. Сьогодні 10 років від дня створення Незалежної медіа-профспілки. Загалом перші організації почали утворюватися раніше, але в єдину вони об `єдналися 28 жовтня 2010 року.

За цей час медіа-профспілка організувала Журналістську революцію 2004 року. Не допустила ухвалення «закону про наклеп» від Віталія Журавського, який, до речі, не проходить до нинішнього складу парламенту.

Організувала акції протесту, коли 18 травня побили Влада Соделя і Ольгу Сніцарчук. Коли три сотні злих журналістів прийшли під МВС, то тодішній міністра Віталій Захарченко забігав туди-сюди і змушений був засудити нападників за 171 статтею ККУ. Це рідкісний випадок, коли зловмисників покарали за перешкоджання журналістській діяльності.

Профспілка була активною, коли почався Майдан. Ми роздавали журналістам жилети з написом «Преса» та захищали в суді. Коли почалася війна, то ми вжили заходів, щоб навчити журналістів як працювати в гарячих точках. Підготували шість тренерів за програмою Міжнародної федерації журналістів. Ми навчаємо журналістів як не потрапити під кулі, не потрапити в полон і в той же час зробити якісний матеріал для своєї редакції.

Можна перелічити купу справ, які профспілка вигравала в суді. Кожен член організації може розраховувати на юридичний захист.

І загалом наша профспілка динамічна організація, яка не потонула в бюрократичному болоті. Все керівництво організації працює журналістами і де факто є не керівники, а координатори.

Я вітаю всіх нас з цим святом. Бажаю нам всім мати бойовий характер. Не піддаватися на тиск. Збирати об’єктивну інформацію. Виводити шахраїв на чисту воду. Не панікувати і не сіяти паніку. Твердості духу. І ми переможемо.

peredplata