Час в Україні не залишать у спокої

Час в Україні не залишать у спокоїГрупа експертів за сприяння Мнс направила на розгляд у Кабінет Міністрів кілька варіантів законопроекту про порядок обчислення часу.

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога виступає за синхронізацію переходу на зимовий і літній час з Європейським Союзом.

За його словами, група експертів за сприяння Мнс направила на розгляд у Кабінет Міністрів кілька варіантів законопроекту про порядок обчислення часу.

\”Є два варіанти: або ми залишаємося на зимовому часу, або ще більш ідеальний варіант – якщо Європа навесні переходить на літній час – ред.), і ми повинні переходити. Якщо ми йдемо в Євросоюз, ми повинні так само переходити, як і вони\”, – сказав Балога, повідомляють Українські Новини.

Він зазначив, що в розробці проектів законів брали участь експерти, вчені і співробітники уряду, які є фахівцями з даної теми. За його словами, в першу чергу законопроекти розроблені на базі експертних висновків Академії наук.

Як повідомляв MIGnews.com.ua20 вересня Верховна Рада скасувала щорічний переведення годинників на зимовий і літній час. 18 жовтня парламент скасував свою постанову.

У ніч на 30 жовтня переведенням годинникової стрілки на одну годину назад Україна перейшла на зимовий час. Проте міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога заявляє, що Україні слід і далі використовувати зимовий і літній час.

peredplata