Америка допоможе українській армії захистити свою територію?

Америка допоможе українській армії захистити свою територію?США постачатимуть Україні високі військові технології, які повинні допомогти військовим на Донбасі захистити себе, а також навчатимуть військових.

Про це повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в інтерв\’ю \”Українській правді\”.

\”Незалежно від того, що відбуватиметься з мінськими угодами, українській армії треба підвищувати свій професіоналізм і вдосконалювати засоби для того, щоб бути здатною ефективно захищати свою територію перед лицем дуже швидких змін у безпековій ситуації\”, – сказав він.

\”Перед вашими силами безпеки стоять два виклики: потреба внутрішнього очищення від корупції всередині самих структур і окремо стоїть завдання вироблення адекватної відповіді на присутність Росії, яка тепер продемонструвала свою непримириму войовничість і повну неповагу до міжнародно визнаних кордонів України\”, – наголосив посол.

За його словами, США намагаються допомагати як із викликами в короткій перспективі, так і в стратегічній перспективі.

\”В плані короткотермінових потреб підвищення боєздатності українських військових ми надали таку допомогу, як прилади нічного бачення, набори першої медичної допомоги, бронежилети, військові сухпайки\”, – сказав Пайєтт.

\”Але ми також розробили і більш довготермінові програми допомоги, які мають на меті, перш за все, перенавчання, підвищення професіоналізму українських військових, щоб створити те, чого президент Порошенко сказав, що дуже хоче – армію, побудовану за стандартами НАТО\”, – додав він.

\”І ми будемо також постачати високі військові технології, які повинні допомогти військам, що б\’ються на Сході, захистити себе. Включаючи, наприклад, протимінометні радіолокаційні радарні системи, які ми будемо поставляти разом з навчанням персоналу, як ними користуватися, в найближчі місяці\”, – повідомив Пайєтт.

На його погляд, \”суперечка, яка виникла у Вашингтоні стосовно надання виключно несмертельної допомоги чи допомоги смертельними засобами, \”певною мірою є штучною.

\”Для мене питання полягає в тому, як нам найефективніше допомогти України оборонними засобами, щоб допомогти їй ефективно захистити свою територію\”, – сказав Пайєтт.

Він вважає, що реформа української армії – це багаторічний проект.

\”Але, водночас, з того, що я бачив і з тої хоробрості, яку продемонстрували українські військові, можна з впевненістю сказати, що у вас є будівельний матеріал для цього\”, – додав посол США.
\”Ми будемо тут допомагати і багато наших партнерів по НАТО будуть допомагати. Але це все є однією зі складових частин більш масштабного завдання загальнонаціонального оновлення\”, – пообіцяв Пайєтт.

Джерело УП

peredplata