Не все так добре у Кучурові…

Невдовзі після публікації у нашій газеті статті «Освітянські баталії у Великому Кучурові» (ч.34 від 28 серпня 2014 року) редакція отримала «гнівного» листа від аноніма – мовляв, усе викладене про директора Cергія Мінтенка – неправда, просто завучі (стилістика збережена, – авт.) «…думали, що затопчуть директора, але нічого поганого в його діяльності не знайшли перевіряючі… За два роки роботи він зробив те, що не було зроблено за 23 роки. Він повністю змінив школу… Поміняв у школі всі вікна, поремонтував покрівлю, поміняв всі котли у котельні… Зараз на кожному поверсі є туалет, бо в школі є вода (викопано криницю та підведено водопровід…» До всього, «Мінтенко С. Г. має не тільки вищу педагогічну освіту, а ще й вищу юридичну, причому школу закінчив на відмінно..»).

Не все так добре  у Кучурові…

Не все так добре  у Кучурові…

Справді, «трудову» вищу освіту пан директор має. А бути відмінником у школі – ще не означає бути грамотним керівником, і таких прикладів в області та поза її межами чимало. Але він має право вести в школі уроки за своїм педагогічним фахом! Стосовно ж «благ», створених директором за останні роки, – це також не лише його заслуга. Адже навряд чи анонімний автор, котрий підписався як «небайдужі жителі, батьки с. Великий Кучурів» відає, що на ці блага саме цими ж роками кошти виділялися також і з державного бюджету. І якби попередниці пана Сергія, як і її колегам, надавалася така фінансова допомога, туалет та все інше тут було б значно раніше… Але йдемо далі.

Перевіркою організації атестації педагогічних працівників школи, проведеною 19 червня цього року групою працівників Департаменту освіти і науки, молоді і спорту Чернівецької ОДА, виявлено серйозні порушення. А вже 9 вересня здійснено перевірку фактів, викладених у зверненні групи працівників Великокучурівської ЗОШ І-ІІІ ст. 26 серпня стосовно атестації директора школи як вчителя трудового навчання:
«Всі відповідні документи (накази, протоколи, атестаційні листи), які б засвідчували присвоєння вчителю Мінтенко С. Г. кваліфікаційної категорії «спеціаліст 1-ї категорії», у навчальному закладі відсутні.

В особовій справі відсутні документи, які б засвідчували його категорію.
Бухгалтером управління освіти надано наказ Великокучурівської ЗОШ І-ІІІ ст. від 16. 03.1998 № 47 «Про підсумки атестації» щодо присвоєння Мінтенку С. Г. кваліфікаційної категорії «спеціаліст 2-ї категорії», однак нарахування заробітної плати, за поданням директора ЗОШ, проводиться за 1-ю категорією.
У наказі №47 виявлено низку виправлень…

Виходячи із зазначеного, кваліфікаційна категорія «спеціаліст вищої категорії», яка присвоєна у 2013 році (п.18 наказу управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сторожинецької райдержадміністрації від 29. 03. 2013 року №119) комісією 2-го рівня присвоєна незаконно.

Щодо подання кандидатури Мінтенка С. Г. на нагородження грамотою ОДА встановлено, що у вихідній документації навчального закладу і вхідній документації Управління клопотань не зафіксовано (а це означає, що «скромний» пан Мінтенко подав клопотання на нагородження себе сам же – авт.)
Департамент освіти і науки ОДА рекомендував управлінню освіти РДА розглянути питання стосовно неправомірних нарахувань заробітної плати Мінтенку С. Г. як спеціалісту 1-ї категорії та неправильного встановлення кваліфікаційної категорії «Спеціаліст вищої категорії» і доручити бухгалтерії зробити відповідні перерахунки, про наслідки яких інформувати департамент до 25.09.2014 р.
Наталія БРЯНСЬКА

Р. S. Тепер уже колишні заступники Мінтенка С. Г. Мойсюк Н. Д., Курчак М. Г. та Ілку Л. Г. за особистими заявами переведені на посади вчителів-предметників відповідно до педагогічного фаху. Директор же після чисельних перевірок його роботи написав заяву про звільнення за власним бажанням. Це підтвердив нашому кореспонденту заступник директора департаменту освіти ОДА Богдан Потурнак. За словами Богдана Михайловича, батьки та учні вимагають повернення пана Мінтенка, вони навіть бойкотували уроки «нерадивих» вчителів. Сергій Георгійович обіцяє повернутися, щойно зі школи підуть ці три жінки, котрі стали своєрідним «каменем спотикання» у його директорській кар’єрі. Наразі у школі тривають канікули, тож чим закінчиться протистояння, дізнаємося згодом.

peredplata